Τοποθεσία - Προσβασιμότητα

Τοποθεσία - Προσβασιμότητα

Το κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο Maison Hotel ικανοποιεί τις επιθυμίες αυτών που θέλουν να γνωρίσουν όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Σημείο πρόσβασης για επίσκεψη σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο της Πέλλας (9,6km/11 λεπτά), τη Βεργίνα με το Μουσείο της και τους Μακεδονικούς Τάφους (56km/43min), το Δίον (92km/55min), το Μουσείο Βαλκανικών πολέμων στη Γέφυρα (9km/10min) και τη Θεσσαλονίκη με την πλούσια αρχαιολογική και βυζαντινή κληρονομιά της.

Για τους φυσιολάτρες η τοποθεσία μας αποτελεί την καλύτερη επιλογή εφόσον μπορούν να επισκεφθούν το Εθνικό Πάρκο του Αξιού (15km/12min), τον μυθικό Όλυμπο, την Έδεσσα με τους περίφημους καταρράκτες της (54km/50min), το άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα (62km/1h), τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ (76km/ 1h), το βιότοπο της Λίμνης Κερκίνης (120km/1h+20min) αλλά ακόμη και πανέμορφα παραδοσιακά χωριά (Λιτόχωρο στις παρυφές του Ολύμπου, Παλιός Παντελεήμονας, Άγιος Δημήτριος Πιερίας, Άγιος Αθανάσιος στο Καϊμάκ Τσαλάν) τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Σε κοντινή απόσταση, για τους λάτρεις του σκί βρίσκονται γνωστά χιονοδρομικά κέντρα όπως τα 3-5 Πηγάδια στη Νάουσα, το Σέλι στη Βέροια, το Ελατοχώρι Κατερίνης και το Καϊμάκτσαλαν.

Για όσους προτιμούν τη θάλασσα, σε λιγότερο από μία ώρα απέχουν οι ακτές της Πιερίας με ακτογραμμή 80km αλλά και το πρώτο πόδι Χαλκιδικής σε μία ώρα και 30 λεπτά.

Περιοχές που μπορείτε να επισκεφθείτε:

Λαογραφικό Μουσείο Πέλλας

Σε απόσταση μόλις 11 λεπτών με το αυτοκίνητο μπορείτε να βρείτε το λαογραφικό μουσείο της Πέλλας. Βρίσκεται στην οδό Ταβουλάρη 22 στην πόλη της Πέλλας δίπλα στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Το μουσείο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2006 και η είσοδος σε αυτό είναι δωρεάν. Το κτίριο είναι χτισμένο με ντόπια ασβεστολιθική πέτρα και χρονολογείται από το 1937. Για την επίσκεψη σας στο Λαογραφικό Μουσείο Πέλλας μπορείτε να καλέσετε τα τηλέφωνα: 2382032655, 2382032420
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε: https://www.giannitsa.gr/index.php/πολιτισμός/μουσεία/λαογραφικό-μουσείο-πέλλας.html
και
http://www.pella-net.gr/default.asp?page=236&lang=1
Η Πέλλα διαθέτει εκτός από το Λαογραφικό μουσείο και μια σειρά από πολλούς ακόμα αρχαιολογικούς και λαογραφικούς χώρους έκθεσης της ιστορίας της Ελλάδας.

Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών

Αιγές ήταν η πρώτη πόλη των Μακεδόνων. Το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, κατασκευάστηκε το 1993, με σκοπό να συντηρήσει, να διασώσει και να αναδείξει τους πολύτιμους θησαυρούς που ανακάλυψε το 1977 η ανασκαφική ομάδα του διακεκριμένου αρχαιολόγου Ανδρόνικου. Μπορείτε να την επισκεφθείτε σε μόλις 40 λεπτά καθώς απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο.
Επίσημη ιστοσελίδα: https://www.aigai.gr
Wikipedia:
https://el.wikipedia.org/wiki/Μουσείο_Βασιλικών_Τάφων_Αιγών

Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων

Το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στεγάζεται σε μία ιστορική έπαυλη που ονομάζεται "ΤΟΨΙΝ" στη νοτιοανατολική πλευρά του χωριού Γέφυρα του νομού Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει εκθέματα των Βαλκανικών πολέμων.
Wikipedia:
https://el.wikipedia.org/wiki/Μουσείο_Βαλκανικών_Πολέμων
TripAdvisor:
https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g7813142-d7811449-Reviews-Balkan_Wars_Museum-Gefyra_Thessaloniki_Region_Central_Macedonia.html

Εθνικό Πάρκο του Αξιού

Γνώρισε τη φύση και ζήσε την εμπειρία του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα Αξιού

ethniko parko delta aksiou
ethniko parko delta aksiou

Επίσημη ιστοσελίδα: https://axiosdelta.gr

Βρείτε μας επίσης στα:

hotels com
booking com logo
expedia
find hotel logo
ξενοδοχεια στη θεσσαλονικη